Емели Санде с първи концерт в София. Мега звездата ще пее

...
Емели Санде с първи концерт в София. Мега звездата ще пее
Коментари Харесай

Емели Санде с първи концерт у нас

Емели Санде с първи концерт в София. Мега звездата ще пее на 10 юли 2024 в зала 1 на НДК, научи Sofia24.bg . Емели Санде композира първата си ария на 8 години, само че стартира да пее на 15 като печели състезанието Choice FM. Въпреки това към момента не е сигурна в музикалните си благоприятни условия и стартира да учи медицина. Докато е на студентски стаж, майка й изпраща нейни записи на Би Би Си. В края на годината се оказва, че тя е измежду четиримата млади реализатори, определени от радиостанцията да изнесат концерт. 

Там се среща с продуцента Шахид Хан, прочут като Ноти Бой. Творческият им тандем е извънредно сполучлив и една от първите им песни Diamond Rings се класира в първата десетка на английската ранглиста за сингли през лятото на 2009. Емели композира и за редица звезди - Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис и други. 

През 2011 е оповестена за най-обещаващ нов гений от рецензията на английските музикални награди, а 2012 сграбчва две статуетки " Брит " за най-хубава английска изпълнителка и най-хубав албум. На 26 години Емели Санде усъвършенства върха на " Бийтълс " за най-вече следващи седмици в топ 10 на английската ранглиста за албуми. Нейният дебютен албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. До тогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на " Бийтълс " Please Please Me - 62 седмици през 1964. 2017 година тя получава премията на Brit Awards за най-хубава английска соло изпълнителка. Емели Санде има издадени 5 студийни албума. Последният е  How Were We to Know от  2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР